İçeriğe atla
Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
- Yarım nehir bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Meyveli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için bütün malzemeler tencereye koyulur. (un ,nişasta, kakao, elenerek) sürekli karıştırarak pişirilir.
- Piştikten daha sonra üzerine değecek şekilde poşet ya da streç film koyulur soğumaya bırakılır.
- Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazı ayrılır.
- Şekerin büyük çoğunluğu yumurta beyazına eklenir ve mikser ile 8 -10 dakika tıraş köpüğü kıvamına gelene değin çırpılır.
- Yumurta sarıları da beyazlaşıncaya dek çırpılır .
- Sonradan sıcak su ekleyip tekrar çırpmaya devam edilir.
- Sonra içine kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
- Yumurta beyazlarına mikser kullanmadan spatula ile alttan üste içten karıştırılır.
- En son un da elenerek eklenir ve tedbirli bir şekilde karıştırılır.
- Çemberin içine yağlı kağıt yerleştirilir ve öbür bi yağlı kağıt ile kenarlarına da yerleştirilir.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirilir.
- Piştikten daha sonra fırın teli üzerinde soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kek üç eşdeğer parçaya kesilir.
- Krema mikser ile çırpılır.
- Çember içinde keki süt ile ıslatıp aralarına yaptığımız kremadan sürülür.
- Ben her kat içine muz koydum.
- 3 kat için de aynı operasyon yapılır.
- Ben gelişen kremayı dış kaplaması için de kullandım siz isterseniz krem şanti de çırpabilirsiniz.
- En son dış kaplamasını da yaptıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlar için basit gelsin sağlık olsun.