Ilk Olarak kekimiz için yumurta ve şeker köpürene dek çırpılır ve sonra süt, yağ eklenip bir iki karıştırılır ve un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip efendice çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kekimiz fırındayken muhallebi yapmaya başlayabiliriz. Önce tencereye şeker, un, nişasta karıştırılır ve üstüne süt konup ocakta uygunca karıştırarak pişirilir.
Ocaktan aldığımız muhallebinin içine margarini koyup eriyene dek karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
Fırından çıkardığımız kekimize küçük delikler açıyoruz (ben minik tepe huni kullandım).
Deldiğimiz kekimizin üzerine muhallebiyi dürüstçe yaydırarak eşit sekilde döküyoruz.
sırası gelmişken çikolata sos hazırlayabiliriz, tencereye nişasta, kakao, şeker konup karıştırılır ve süt konup ocakta koyulaşıncaya değin kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonradan içine çikolatalar konup eriyene dek karıştırılır ve soğutulur (Benim sosum biraz istikrarsız oldu isterseniz hazırlanmış sos kullanabilirsiniz veya kendi sosunuz varsa onu yapabilirsiniz)
Soğuyan sosumuzu muhallebi döktüğümüz kekimizin üstüne dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
Dışarda soğuduktan daha sonra dolapta 2 saat dek dinlendirilir ve o kadar servis edilir. Afiyet olsun 🙂