Muzlu Acıklı Pasta (Çikolata Soslu Islak Kek)

Tarifin Hikayesi

Muzlu Gözü Yaşlı Pasta (Çikolata Soslu Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 bardak şeker
  • 2 kadeh süt
  • 1.5 istikrarsız yağ
  • 4 bardak un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma
  • 4 adet muz
  • 3 bardak süt
  • 2 kasık toz şeker
  • 2 kasık kakao
  • Yarım çay bardağı akışkan yağ
  • 2 paket kakaolu kremşanti veya normal kremşanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Gül
  • Antep fıstığı

Muzlu Üzgün Pasta (Çikolata Soslu Islak Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekerlere 4 dakika çırpıyoruz. Köpük köpük olana kadar akıcı yağ ve sütü ek edip çırpıyoruz.
  2. Üstüne kakao, vanilya ve unumuzu ilave edip adamakıllı karıştırıyoruz ve kakao ilave ediyoruz.
  3. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakırken borcamı yağlıyoruz. Karışmış kek malzemesi ne borcama döküp fırına gönderiyoruz.
  4. Krem şantinin üzerindeki ölçüye kadar iki paket krem şantiyi çırpıp buzlu atıyoruz dinlenmesi için ve çikolatalı sosumuzu yapıp, piştikten daha sonra üzerine buzdolabı poşeti koyup soğumaya bırakıyoruz.
  5. Üzeri korunmasının diye keki nemlendirmek için süt şeker kakaoyu bir tencereye alıp şeker eriyene dek ısıtıyoruz, kaynamasına gerek değil.
  6. Bu sırada kekimiz pişmiş olması lazım çeki 10 dakika dinlendiriyoruz. Soğuk olan süt kakao şeker karışımı üstüne eşdeğer bir şekilde her yerine döküyoruz.
  7. Muzları ince ince dilimleyip kek soğuduktan daha sonra üzerine diziyoruz. Ardındaki krem şanti üstüne en ince ayrıntısına kadar yayıyoruz.
  8. En son olarak çikolata sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve üstüne istediğiniz şekilde istediğiniz araç gereç ile süsleyebilirsiniz deneyen herkese sağlık olsun.