Muzlu Damla Çikolatalı Pasta

Muzlu Damla Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 nehir bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek yemek kaşığı kakao
  • 2 dere bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 yemek yemek kaşığı sürülebilir çikolata (torku,ülker)
  • 4adet muz
  • Karamel sos
  • Toz antep fıstığı

Muzlu Damla Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker adamakıllı çırpılır.
  2. Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  3. Yağlanmış tart kalıbına dökülür.
  4. 175 dereceli fırında kontrollü pişirilir.
  5. Kek soğuyunca dikkatlice ters çevrilir.
  6. Kremşantiyi 1bardak süt ile çırpıcı ile çırpın. Dolapta birazcık bekletin.
  7. Kremşantinin içine 2 yemek yemek kaşığı sürülebilir çikolata koyup karıştırın damla çikolataları da ekleyip karıştırın.
  8. Muzları kesip kekin her tarafına dizin.
  9. Krem şantiyi döküp düzeltin.
  10. Son olarak karamel ile süsleyip ,antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz?