Muzlu Kek

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane muz
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
  • 1 çay bardağı istikrarsız yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 nehir bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için damla çikolata

Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce muzları kek yapacağımız kapta adamakıllı ezelim ardında tereyağını hafif eriterek üstüne ekleyelim en ince ayrıntısına kadar karıştıralım.
  2. Daha Sonra süt, akışkan yağ ekleyip karıştıralım peşinde un, vanilin, kabartma tozu, tarçın ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra cevizi ekleyelim, hafif karıştıralım.
  3. Keki yapacağımız kalıba dökelim (anekdot : ben yapışmaması için en ince ayrıntısına kadar fırçayla margarini kabın her yerine sürüyorum ve bir yemek kaşığından biraz eksik un eliyorum).
  4. En üstüne damla çikolataları ekleyelim 180 derecede ısıtılmış fırına atalım üzeri kızarana dek pişirilir kürdanla deneme yapalım sıhhat olsun:).