İçeriğe atla
Muzlu Pudingli Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket muzlu puding
- 2 paket petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 paket beyaz çikolata (80 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- 1 kase çekilmiş antep fıstığı
Muzlu Pudingli Piramit Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye iki paket muzlu puding ve süt konulup, kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Bisküviler elimizle küçük minik kare parçalara ayrılır.
- daha sonra tenceredeki pudingin üstüne bisküviler konulup karıştırılır.
- Tezgaha streç film serilir.
- Bisküvili puding karışımı, streç film üstüne boyuna dökülür.
- Streç film yardımıyla pastaya elimizle üçgen olarak şekil verilip sarılır.
- Daha Sonra derin dondurucuya konulup, 5-6 saat kadar dinlendirilir.
- Çikolatalar benmari usulü ayrı olarak kaselerde eritilir.
- Derin dondurucudan çıkarılan pasta, streç filmden ayrılarak takriben bir saat değin dinlendirildikten sonradan dilimlenir.
- Pasta dilimlerinin bir kenarı önce çikolataya daha sonra fıstık kasesine batırılır.
- Çikolata donunca servise hazırdır. Sıhhat olsun.