Muzlu Tart Pasta

Çilekli Mascarpone-Quark Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 160 gram seker
  • 2 yemek yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 4 yemek yemek kaşığı kakao
  • 100 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr mascarpone peynir
  • 500 gr labne peynir
  • 3-4 yemek kaşığı limon suyu
  • 130 gr seker
  • 2 paket vanilya
  • 1-1,5 kg çilek
  • 1 litre su yada meyve suyu
  • 7-8 pasta jölesi tozu
  • 10-12 yemek yemek kaşığı şeker

Çilekli Mascarpone-Quark Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1.  Kabartma tozu, kakao ve unu karıştıralım.
  2. Yumurtaları ve şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpalım.
  3. Teker teker su, sıvı yağ ve vanilyayı ekledikten sonra kabartma tozu-kakao-un karışımını ekleyelim.
  4. Hamurumuzu yağılı kağıt serilmiş dikdörtgen bir forma (34x25cm) döküp 180 derecede 20 dk pişirelim.
  5. Krema için, yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştırıp kremayı buzdolabına kaldırıyoruz.
  6. Çilekleri yıkayıp temizledikten sonradan orta cömertlik de kesiyoruz.
  7. Kekimiz soğuduktan sonradan boyuna ortadan kesiyoruz.
  8. Kremayı kekin üstüne sürüyoruz ve çilekleri üstüne dizdikten daha sonra kalan kremayı da çileklerin üzerine döküyoruz.
  9. Diğer keki de çileklerin üstüne kapatıp onun üzerine de yeniden çilekleri döşüyoruz.
  10. Pasta jölesi tozunu paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp sıcak bir şekilde çileklerin üstüne döküyoruz.
  11. Pastamızı 4-5 saat buzdolabın da soğumaya bırakıyoruz.Pastamız servise hazır.Afiyet olsun?.