Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız)

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 akarsu bardağı süt
  • 1 çay bardağı akıcı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 akarsu kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 500 ml süt
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • Orman meyveleri ya da muz
  • Pudra şekeri

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
  2. Peşinde süt, yoğurt ve değişken yağı ekleyelim. Yoğurt puf puf olmasını sağlıyor manâlı.
  3. Bambaşka bir kasede unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın ve akıcı karışıma ekleyin.
  4. Spatula yardımı ile karıştırın.
  5. Yuvarlak düz kelepçeli veya içinden rahatça çıkarabileceğiniz bir kalıba hamuru dökün.
  6. Ben kelepçe kalıp kullandım tabanına yağlı kağıt serdim ekstra yağ kullanmadım.
  7. 180 derecede daha aşağı üstteki ayarlı fırında pişirin.
  8. Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan enlemesine ortadan ayırın.
  9. Krema için tencereye şekerin ve sütün 1/4 kalacak şekilde dökün ve ocağa alın kısık ateşte karıştırın.
  10. Kalan sütü ve şekeri bir kase içinde önce şekerle yumurta sarısını çırpın peşinde un, nişasta ve sütü ekleyin karıştırın.
  11. Tenceredeki sütü karıştırarak diğer karışımı yavaşça ekleyin.
  12. Pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  13. Soğuyan keki 1 akarsu bardağı süt ile ıslatın ve üstüne krema daha sonra meyvelerinizi ekleyin ve üstüne her tarafta kek ve son olarak pudra şekeri.
  14. 1 gece dolapta beklemesi tercih sebebidir.