Pandispanya

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım nehir bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un

Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve sonradan kek hamuruna başlıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri köpürüp beyaz olana değin çırpıyoruz.
  3. sonra içerisine sıcak suyu döküp 3-4 dakika daha çırpıyoruz.
  4. Vanilya ve kabartma tozunu döküp karıştırıyoruz.
  5. Un ve nişastayı üç sefer de azar azar ekleyip kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz .
  6. Kelepçeli kalıbın taban kısmına yağlı kağıt koyuyoruz .
  7. Kek hamurunu kalıbın kenar kısmından yavaşça döküyoruz.
  8. 180 derecede ısınmış olan fırına koyun 35 dakika baştan başa pişirin.
  9. Keki fırından çıkardıktan sonradan fırın telinin üzerine keki ters çevirip koyun soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra dilediğiniz pastalarda kullanabilirsiniz.