Porsiyonluk Pasta

Porsiyonluk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 akarsu bardağı toz şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tepeleme yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 nehir kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem şanti (toz olarak)
  • Muz
  • Eritilmiş çikolata

Porsiyonluk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremasını şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyin ve muhallebisi ni yapın piştikten daha sonra vanilya ek edin karıştırın kenara alın ılıyınca da şantiyi ekleyin toz olarak.
  2. Gelelim kekine yumurta ve şekeri çırpın diğer malzemeleri ekleyin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye karışımı güzece incecik yayınlama ve 160 derecede kontrollü pişirin.
  3. Piştikten daha sonra bir kaç dakika sonra rulo şeklinde sarın ve üzerine bir kumaş örtelim bu şekilde kekin kırılmamasını sağlıyoruz.
  4. Sonrasında kek soğuyan yakın olunca içine kremasını sürün ve muz dilimleri koyun sarın ardından üzerine benmari eritilmiş çikolata gezdirin ya da da lotus dilediğiniz şekilde de süsleyebilirsiniz. Sıhhat olsun.