Portakallı Pasta

Portakallı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 doymuş yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr mascarpone ya da labne
  • 1 paket kedi dili bisküvi 35-40 adet
  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 2 doymuş yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)

Portakallı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Krema için mascarpone haricen tüm malzemeler tencereye alınır en ince ayrıntısına kadar çırpıtıktan sonra ocağın altı açılır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır soğumaya bırakılır. En Ince Ayrıntısına Kadar soğuyunca içine mascarpone eklenir ve mikserle 2-3 dk çırpılır.
  2. Bisküviler oda sıcaklığındaki portakal suyuna ortak ıslatılır ( 2 saniye tutulur).
  3. Bisküviler borcama dizilir. Üstüne krema sürülür. Baştan bisküvi ıslatılarak dizilir ve baştan krema sürülür.
  4. Portakal jölesi için malzemeler tencereye alınır. Kaynayana kadar kesintisiz karıştırılır.
  5. Kaynadıktan sonra sıcağıyla pastanın üstüne gezdirerek dökülür. Üzeri düzendir. Soğumaya bırakılır.
  6. Üzeri istenilen şekilde süslenir. Buz dolabında 3-4 saat dinlendirilir. Dolaptan meydana çıkan pasta dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun