Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta ( yumurtalarınız küçükse 4 adet )
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 1.5 nehir bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket hazırlanmış çikolata sosu
  • Antep fıstığı tozu veya dövülmüş ceviz

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve suyu kaynatıyoruz. Unu ilave edip iyice karıştırıyoruz koyulaşan hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kreması için vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya dek pişirelim.
  3. İndirmeye yakın vanilyayı ekleyelim.
  4. Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker yedirdikçe kıracağız (bu kısım iyi kabarması için önemli ).
    Yapışkan bi hamurumuz olacak.
  5. daha sonra kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde alıp yağlanmış tepsiye kesik kesik dizelim.
  6. 180 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirelim.
  7. Onlar pişerken çikolata sosunu yapabilirsiniz.
  8. Pişen profiterolleri ikiye bölüp ya da sıkma torbanızla iç dolgusunu doldurabilirsiniz.
  9. Çikolata sosunu servisten önce dökmenizi öneririm.