Pudingli Konut Yapımı Doğum Günü Pastası

Pudingli Konut Yapımı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak yetersiz istikrarsız yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket Dr. Oekter kabartma tozu
  • 1 paket Dr. Oetker vanilya
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım nehir kaşığı karbonat
  • 1paket Dr. Oetker vanilyalı puding
  • 1 poşet Dr. Oetker sade krem şanti
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1yemek kaşığı Dr. Oetker nişasta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket Dr. Oetker bitter çikolatalı puding
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek yemek kaşığı Dr. Oetker nişasta
  • 1 türk kahve fincanı hindistan cevizi
  • 1 paket Dr. Oetker parça çikolatalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker nişasta
  • 1 poşet Dr. Oetker sade kremşanti
  • 1 su bardağından 1 parmak beceriksiz süt

Pudingli Ev Yapımı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mikser kabında yumurta ile şekeri 5 dk mikserle çırpalım ılık suyu ekleyelim her tarafta çırpalım yağı ekleyip, çırpalım unu gitgide eleyerek koyup, karıştıralım.
  2. Vanilyayı, kabartma tozunu da koyup, karıştıralım en son karbonatı dökelim limon suyunu döküp, karıştıralım yağladığımız kelepçeli kalıba malzemeyi dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim daha sonra kalıptan çıkan keki yarım saat soğumaya bırakalım ortadan ikiye keselim servis tabağına alalım.
  4. Önce vanilyalı puding süt, nişasta ile kıvam alana değin pişirelim sonradan mikser kabına alana 5 dk soğusun sonra kremşantiyi toz olarak ekleyip 5 dk çırpalım.
  5. Daha Sonra pastamızın tek katına vanilyalıyı yayalım üzerine damla çikolata serpelim bitter çikolatalı pudingi pişirelim mikser kabına alalım 5 dk soğutalı.
  6. Damla çikolatalının üzerine bitter çikolatayı yayalım üstüne hindistan cevizi serpelim keki diğer tarafını kapatalım daha sonra parça çikolatalı pudingi kıvam alana dek pişirelim, mikser kabına alalım 5 dk çırpalım kekin üstüne yayalım.
  7. 1 saat buzdolabında soğumaya bırakalım sonra kremşanti süt ile çırptıktan daha sonra pasta pompasına süsler yapalım yazımızı şanti ile yazalım. Çikolata draje ve çilek meyvesi ile arzuya kadar süsleyelim.
  8. asgari buzdolabında 2 saat soğuduktan sonradan dilimleyerek servis yapalım sağlık olsun çok lezzetli bir pasta oldu gelenler fazla beğendi çok hafif dediler.