Pufidik Sünger Pandispanya (Bütün Ölçü)

Pufidik Sünger Pandispanya (Bütün Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım akarsu bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pufidik Sünger Pandispanya (Bütün Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 3 dakika mikserin en yüksek ayarında çırpalım.
  2. Sıcak suyu ekleyip 8-9 dakika daha yüksek ayarda çırpmaya devam edelim.
  3. yavaşça nişastayı (Mümkünse eleyerek fakat ben eklemedim hemen) ekleyip (Varsa mikserin en düşük ayarı yoksa) spatula ile aşağıdan yukarı dışarıdan derinlemesine olacak şekilde ağır ağır yedirelim. Unu da aynı şekilde.
  4. Ardından vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim.
  5. Tabanını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba hazırladığımız pandispanyayı dökelim. Hava kalmasın diye iki üç kez tezgaha vuralım harcı.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin (İsterseniz kabardıktan daha sonra 150 dereceye de alabilirsiniz fırına tarafından)
  7. Fırından çıkarıp, soğuduktan sonradan bir bıçak yardımı ile kenarlarını ayırıp üç kat veya iki kat kesebilirsiniz. Ben 3e böldüm. İsterseniz derin dondurucuya kaldırıp daha sonra tüketebilirsiniz. Sağlık olsun