Rulo Makarna

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 adet yumurta
  •  1 su bardağından 1 parmak yetkisiz toz şeker (120 g)
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 su bardağı un (110 g)
  •  1 paket vanilya
  • 500 ml süt
  •  1 paket vanilya
  •  2,5 yemek kaşığı un (50 g)
  •  1 yemek kaşığı nişasta (15 g)
  •  4 yemek kaşığı şeker (65 g)
  •  1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • Muz
  • 1 poşet krem şanti
  • 150 ml soğuk süt

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pastanın kreması hazırlanır.
  2. Krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya değin karıştırın.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  4. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. sonra pandispanya hazırlanmış oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğuması için başka bir kaba alarak üzerini hava almayacak streçleyin ve soğumaya bırakın.
  6. Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım.
  7. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar en ince ayrıntısına kadar mikser yardımı ile çırpın.
  8. sonradan unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek her tarafta çırpın.
  9. Pandispanyamızı pişirelim.
  10. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşdeğer ince bir tabaka olacak şekilde yayınlama.
  11. Fırın tepsisini tezgaha vurarak ya da ileri geri sallayarak eşdeğer bir şekilde yayıldığından belli olun  ve önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
  12. Kekimizi rulo yapalım.  kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın, diğer bir pişirme kağıdı üstüne ters çevirin.
  13. Altındaki pişirme kağıdını soyun. Kenarları çok sürükleyici değilse bıçak ile keserek düzeltin.
  14. Pastamızın kremasını sürelim.
  15. Hazırladığımız kremanın tamamını üstüne yayınlama.
  16. daha sonra ortadan ikiye kestiğiniz  muzu ya da sevdiğiniz öteki meyvelerden kremanın üstüne yerleştirdikten sonra pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarabilirsiniz, böylece meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.
  17. Pastamızın buzdolabında dinlendirelim.
  18. Hazırlanan ruloyu tamamen soğuması için üzerini streçleyin, minimum 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Somurtkan halde üstüne sürdüğünüz krem şanti eriyecektir.
  19. Pastanın üzerini kaplayarak süsleyelim.
  20. Pasta soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini ayrıntılarıyla kapatın.
  21. Fındık, hindistan cevizi veya pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  22. Dilerseniz benim gibi pişirme kağıdını katlayarak sıkma torbasına benmari usulü erittiğiniz çikolatayı doldurabilir, sonrasında kağıdın ucunu keserek pastanızın üstüne şekiller verebilirsiniz.
  23. Son olarak toz fıstık serpip meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
  24. Pastanızı dilimleyerek servis edin. Sıhhat olsun.