Rulo Makarna

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • Çeyrek dere bardağı kaynar su
  • 1 nehir bardağı un
  • 1 dere bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket pastacı kreması (kremayı kendinizde yapabilirsiniz)
  • Muz (başka meyvelerde kullanabilirsiniz)
  • 2 paket sütlü çikolata

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları beyazından sarısını ayırıyoruz. Sarısına şekeri ve suyu katıp tamamen çırpıyoruz. Kalan malzemeleride ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Yumurta beyazlarını tamamen sertleşene değin mikserle çırpıyoruz. Yumurta sarılı karışımın yarısını yumurta beyazına döküp yavaş yavaş beyazları söndürmeden karıştıyoruz.
  3. Kalan yarıyı ekleyip karıştırdıktan sonradan yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 165 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarttığımızda yağlı kağıdı çıkartmadan rulo yapıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  6. Kremayı üzerindeki tarife göre çırpıyoruz. Muzları kesiyoruz. Keki yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp ikiye bölüyoruz. İsterseniz kesmeden tüm biçiminde yada porsiyonluk yapabilirsiniz.
  7. Kekin içine kremayı sürüyoruz ve muzları ekliyoruz isterseniz damla çikolatada koyabilirsiniz.
  8. Keki rulo yapıyoruz süt ile ıslatıp buzdolabına koyuyoruz.
  9. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve dolaptan çıkarttığımız kekin üzerine döküyoruz. Dökmeden önce çikolatanın soğumasını bekliyoruz. Sağlık Durumu olsun