Rulo Makarna

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak beceriksiz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 500 ml süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Çikolata
  • Bonibon

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilk Olarak kremayı hazırlayalım. Krema için tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin ve ocağa alın.
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika kıvam aldırın sonradan ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  3. Üzerini hava almayacak şekilde streçleyip soğumaya bırakın. Pastamızın kekini hazırlayalım. Yumurta ve şekeri adamakıllı çırpın.
  4. sonradan unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Sonradan yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine hamuru dökelim.
  5. 170 derece fırında fansız şekilde 10 dakika dek pişirin. Kek pembeleştikten daha sonra fırından alıp diğer bir yağlı kağıt üstüne çevirelim. Altındaki yağlı kağıdı soyalım. Kenarları öyle akıcı değilse bıçak yardımı ile düzeltelim.
  6. Hazırladığınız kremanı tamamını kekin üzerine adamakıllı yayalım. Daha Sonra yağlı kağıdın da yardımıyla kekimizi rulo haline getirelim ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim somurtkan halde üzerine süreceğimiz krem şanti erir.
  7. Dinlenen kekimizin üzerini krem şanti ile kaplayalım. Çikolatayı rendeleyip kenarlarını kaplayalım.
  8. Üzerine de bonibonları koyalım. Ben böyle süslemeyi seçim ettim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çok güzel bir pasta oluyor. Benzer yaşpasta tadında oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden sağlık durumu olsun ?.