Rulo Makarna

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3  adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak beceriksiz toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 yemek yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Muz ve çilek
  • 1 poşet kremşanti
  • 150 ml süt

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pastanın kremasını yapalım soğusun.
  2. Krema için şekerli vanilin ve tereyağı hariç bütün malzemeleri katarak karıştıralım.
  3. Kaynadıktan sonrada tereyağı ve şekerli vanilini katıp karıştıralım soğusun.
  4. Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım.
  5. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
  6. Sonra unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye eşit şekilde yayalım.
  8. 170 derece fırında 13 dakika pişirelim.
  9. Kek piştikten daha sonra soğuyan muhallebiliyi yayalım ve doğradığımız muzu ve çileği muhallebinin üstüne yerleştirelim.
  10. Kekimizi dürüstçe rulo şeklinde saralım.
  11. Rulonun üzerine hazırladığımız kremşantiyi sürelim ve istediğimiz gibi süsleyelim.
  12. 2- 3 saat buz dolabında dinlendirelim. Servise hazırlanmış sıhhat olsun.