San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 250 gr (1 paket) pudra şekeri
  • 400 gram labne
  • 400 gram beyaz peynir
  • 200 gram kaymak
  • 2 kutu krema
  • 1 yemek yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 paket vanilya

San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 5 adet yumurtamızı ve pudra şekerimizi 2-3 dk çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta peynirlerimizi topak olmayıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. sonradan kremalarımızı ve kaymağımızı ekliyoruz çok çırpıyoruz.
  4. Un,nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. En son yumurtalı karışımımızı ekliyoruz dürüstçe karıştırıyoruz.
  6. Karıştırırken özellikle aşağıdan yukarıya içten karıştırmalıyız fakat pudra şekeri harcın içerisinde adilane karışsın.
  7. Kelepçeli kalıbımızın en altına yağlı kağıdı koyuyoruz.
  8. Kenar kısımlarını tereyağıyla yağlayıp şerit halinde yağlı kağıdımızı etrafında donduruyoruz kabımız hazırlanmış.
  9. Karışımı içerisine döküp,önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Pişirme süresi çok manâlı!.
    Fırınımıza koyduktan sonra hemen 250 dereceye alıp daha aşağı üstteki ayarda 13dk pişiriyoruz.
  10. 13 dkdan sonra fanlı üst ayara alıp 10 dk üzerini kızartıyoruz.
  11. San sebastianımız hazırlanmış fırından çıkarıp dışarıya soğuttuktan sonradan bir gün dolapta bekletiyoruz. Ertesi gün yemeğe hazır. Sağlık Durumu olsun