Soslu Elmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes)

Soslu Ekmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 dere bardağı akıcı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı un
  • 3-4 adet elma (Ekşi ya da adi )

Soslu Ekmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları, şeker ile köpük olana eşit çırpalım.
  2. Yağı, sütü, vanilyayı ekleyelim çırpalım karışımdan bir su bardağı ayıralım.
  3. Kalan harcımıza unu kabartma tozunu ilave edelim. Cevizi ister hamurun içerisine ister tepsiye ek edince üstüne serpelim.
  4. Hazırladığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim üstüne ceviz işini ilave edelim sonra ince ince dilimlediğimiz elmaları dizelim.
  5. Sırayla en son olarak fazla eksik arz tarçın serpelim (İsteğe tabi) tarçını elmaya çok yakıştırdığım için bol kullandım kekimizi 180 derecelik fırında daha alçak üst pisine eşit kekimizi pişirelim.
  6. Pişen kekimizi alalım ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz ayırdığımız sosumuzu üstüne gezdirelim her yerine yayılmasını sağlayalım biraz dinlendirelim dilimleyerek servis edelim.