sütlü makarna

Tarifin Hikayesi

Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım akarsu bardağı su
  • Yarım dere bardağı akışkan yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane tek içimlik latte
  • 1 paket latte
  • 1 bardak sıcak su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak yetkisiz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tane tek içimlik latte
  • Yarım paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı fındık
  • Çikolata süsleme sos

Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Su ve değişken yağ eklenip karıştırılır.
  3. Un, latte, vanilya,kabartma tozu eklenip karıştırılır.
  4. Kalıba dökülüp daha alçak üst fanlı, 160 derecede yaklaşık 45 dk pişirilir.
  5. Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta tencereye alınıp muhallebi yapılır.
  6. Pişen muhallebiye latte eklenip karıştırılır .
  7. İlk sıcağı geçince şanti eklenip çırpılır.
  8. Pişen pandispanya kekimiz soğuduktan sonradan ortadan ikiye, hoş kabardıysa üçe ayrılır.
  9. İlk tabanı servis tabağına alınır.
  10. Bir kadeh sıcak su ile latte hazırlanır ve kekimiz çok eksik ıslatılır.
  11. Arasına muhallebi eklenir.
  12. Diğer katlarda aynı şekilde yapılıp pastamız tamamlanır.
  13. Fındıklar rondoda çekilir.
  14. Pastamız soğuduktan daha sonra kenar kısımları fındık ile kapatılır.
  15. Çikolata dekor sos ile pastanın kenarlarından başlayıp ortaya kadar daireler yapılır.
  16. Kürdan ucu ile bir ortaya, bir dışa içten çekilerek pastamızın şekli verilir.
  17. Pastamızın üzerindeki kenar kısımlara da fındık dökülerek dinlenmeye bırakılır.