Tam 20 Dilim Borcam Pastası

Tarifin Hikayesi

Bütün 20 Dilim Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı akıcı yağ
  • 2 buçuk kadeh un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 kaşık kakao
  • 2 kaşık su
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 3 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 yemek yemek kaşığı neskafe
  • 1 kutu krema
  • 120 gram çikolata

Tam 20 Dilim Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. 1 kase değin ayırıp kakao ve 2 kaşık suyumuzu ek edelim. Adilane çırpalım.
  2. Hamurumuzun sade olanını yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim. Üstünede kakaolu hamuru dökelim. Bir kaşık sapıyla şekil verelim.
  3. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim. Hiç süre kaybetmeden muhallebiyi yapalım. Tenceremize süt un nişasta ve şekeri alalım. Efendice çırpalım ve ocağımıza alalım.
  4. Koyulaşana kadar telle çırparak pişirelim. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Soğuması için kenara alalım. Soğuyunca toz kremşantiyi ek edip mikserle çırpalım. Su ve neskafemizi adilane karıştırıp eritelim.
  5. Pişen kekimizin ilk sıcağı çıkınca çatalla delik açıp neskafeli suyumuzu kaşık yardımıyla üstüne dökelim.
  6. Ardından muhallebimizide uygun bir şekilde yayalım. 1 kutu kremamızı bir cezvede ılıştıralım. Çikokatayı ilave edip eriyene dek karıştıralım.
  7. Borcama çikolatalı ganajımızıda yayalım. 1 gece buzdolabında bekletelim. Boylu Boyunca 4 e bölelim. Uzun kenarındanda 5 e bölelim. Dilimler yapalım. İstediğimiz gibi süsleyelim. Sıhhat olsun.