Tarifin Hikayesi
Bütün 20 Dilim Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı akıcı yağ
- 2 buçuk kadeh un
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 kaşık kakao
- 2 kaşık su
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek yemek kaşığı un
- 3 yemek yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 yemek yemek kaşığı neskafe
- 1 kutu krema
- 120 gram çikolata
Tam 20 Dilim Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. 1 kase değin ayırıp kakao ve 2 kaşık suyumuzu ek edelim. Adilane çırpalım.
- Hamurumuzun sade olanını yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim. Üstünede kakaolu hamuru dökelim. Bir kaşık sapıyla şekil verelim.
- 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim. Hiç süre kaybetmeden muhallebiyi yapalım. Tenceremize süt un nişasta ve şekeri alalım. Efendice çırpalım ve ocağımıza alalım.
- Koyulaşana kadar telle çırparak pişirelim. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Soğuması için kenara alalım. Soğuyunca toz kremşantiyi ek edip mikserle çırpalım. Su ve neskafemizi adilane karıştırıp eritelim.
- Pişen kekimizin ilk sıcağı çıkınca çatalla delik açıp neskafeli suyumuzu kaşık yardımıyla üstüne dökelim.
- Ardından muhallebimizide uygun bir şekilde yayalım. 1 kutu kremamızı bir cezvede ılıştıralım. Çikokatayı ilave edip eriyene dek karıştıralım.
- Borcama çikolatalı ganajımızıda yayalım. 1 gece buzdolabında bekletelim. Boylu Boyunca 4 e bölelim. Uzun kenarındanda 5 e bölelim. Dilimler yapalım. İstediğimiz gibi süsleyelim. Sıhhat olsun.