İçeriğe atla
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 25 dal ıspanak püre hali 2 akarsu bardağı olacak
- 1 nehir bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı akıcı yağ
- 1 buçuk dere bardağı şeker
- 2 nehir bardağı un +1 yemek yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 1 nehir bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme olmayacak un
- 1 paket vanilin isteğe ast yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket orman meyveli sos (Paketin ardındaki yapılışı yazıyor)
- 1 su bardağı su
- Çikolata damlası
- Pasta sosu
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı mikserle tamamen çırpın.
- Süt ve ıspanağı robottan geçirip püre haline getirin ve yumurtalı karışıma ekleyin.
- Arkasında sıvı yağı da ekleyin çırpın.
- Unu ekleyin kıvamına kadar ayarlayın.
- En son kabartma tozu ve vanilini de ekleyip adamakıllı karıştırın.
- Kek kalıbınızı margarinle yağlayın un da serperseniz basit çıkar.
- 160 derecelik ısınmış fırında birincil 30 dk kapağı açmayın kürdan ile pişip, pişmediğini teftiş edin.
- Kek fırındayken kremayı hazırlayın.
- Krema malzemelerini vanilin ve margarin hariç tencereye alıp, kısık ateşte kesintisiz karıştırarak göz göz kaynayana değin kaymasın.
- Ocağı kapatıp vanilin ve margarini ekleyin ara ara karıştırın oysa kabuk tutmasın.
- Kek fırından çıkınca hafif soğusun kremayı üzerine gezdirin.
- giderken sosu kaynatın soğusun en son da meyveli sosu üst katmana yayınlama ve süsleyin.
- Buzdolabında dinlensin ne değin çok kalırsa dolapta o kadar iyi olur.
- Meyveli sos ekşi hafif acılık var ben sevmedim lakin çocuklar sevdi bir daha yaparsam ayrı birşey denerim.