Tart Kalıbında Malaga Pasta

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 dere bardağı süt
  • 1 nehir bardağı sıvı yağ
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 2 akarsu bardağı un
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Kullandığımız kremadan 1 yemek yemek kaşığı kullanıyoruz
  • 6 adet muz
  • 200 ml sıvı krema
  • 1,5 paket sütlü çikolata

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yumurta ve şekeri adamakıllı köpük köpük olana denk çırpalım daha sonra kalan öteki malzemeleri ekleyelim ve yeniden çırpalım.
  2. Yağladığımız tart kalıbına koyalım sonra evvelden 180 derce açtığımız fırına koyalım ve pişmesini bekliyorum. Toplam 25 dk sürdü kekin pişme süresi siz kendi fırınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Kreması için malzemeler ekleyip iyice karıştırın ve pişirin. Aralıksız karıştırın ancak tortulanmış olmasın.
  4. Piştiğinde ocaktan alalım ve arada bir karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  5. O sırada hani yapalım kremayı sos kabının içerisine alıp kaynama noktasına gelene kadar ocakta bekletelim.
  6. Kremayı ocaktan alıp içerisine çikolatalarımız atıp eritelim.
  7. Ganajımızı yoğun bir kıvam alana dek soğutalım.
  8. Pişen kek soğuduktan daha sonra yarım su bardak sütle ıslatalım.
  9. sonradan kremayı koyalım, sonradan kremanın üstüne muzlarımızı koyalım.
  10. En son olarakta adamakıllı soğumuş olan ganajimizi pastamızın üstüne dökelim.
  11. En sonda istediğimiz şekilde süsleyebilirsiniz ben antep fıstığı tozuyla süsledim, sağlık olsun.