İçeriğe atla
Tatsız Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 kaşık pekmez
- 1 akarsu bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) dere bardağı değişken yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı pastalık un
- 1/2 (yarım) su bardağı bütün buğday unu
- 1 su bardağı keçi boynuzu unu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
Tatsız Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve vanılın çırpılır.
- Pekmez eklenip yeniden çırpılır.
- 6-7 dakika kadar çırptıktan sonradan istikrarsız malzemeler eklenir.
- Un, kabartma tozu ve harnup unu ve kabartma tozu da eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- Küçük doruk borcam değişken yağ ile yağlandıktan sonra borcamın altına susam serpilir.
- Kek harcı borcama eklenir. Kekin üstü de susam ile süslenir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakikaya dek pişirilir.