Tatsız Kek

Tatsız Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 kaşık pekmez
  • 1 akarsu bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) dere bardağı değişken yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı pastalık un
  • 1/2 (yarım) su bardağı bütün buğday unu
  • 1 su bardağı keçi boynuzu unu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

Tatsız Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve vanılın çırpılır.
  2. Pekmez eklenip yeniden çırpılır.
  3. 6-7 dakika kadar çırptıktan sonradan istikrarsız malzemeler eklenir.
  4. Un, kabartma tozu ve harnup unu ve kabartma tozu da eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  5. Küçük doruk borcam değişken yağ ile yağlandıktan sonra borcamın altına susam serpilir.
  6. Kek harcı borcama eklenir. Kekin üstü de susam ile süslenir.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakikaya dek pişirilir.