Tavada Enfes Kakaolu Pasta (Çikolata Şelalesi)

Tarifin Hikayesi

Tavada Enfes Kakaolu Pasta (Çikolata Şelalesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 akarsu bardağı akışkan yağ
  • 1 dere bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2,5 akarsu bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı akıcı yağ
  • Çikolata rendesi ya da damla çikolata

Tavada Enfes Kakaolu Pasta (Çikolata Şelalesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker vanilya ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpıyoruz. bu arada vanilya ile çırpma sebebimiz yumurta kokusunu en aza indirmek.
  2. Süt ve istikrarsız yağı ek edip karıştırıyoruz.
  3. Un kakao ve kabartma tozunu karıştırıp harcımıza katıyoruz.
  4. Kek harcımızı dürüstçe karıştırıp yağladığımız yapışmaz bir tavaya yarısını döküyoruz.
  5. Orta ateşte tavamızın kapığı kapalı şekilde 15 dk kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  6. Bir kürdan yardımıyla kekin piştiğini denetim edelim.
  7. Benzer şekilde kekimizin kalan yarısınıda bu şekilde pişirelim.
  8. Kek pişerken sos için bütün malzemeyi tencereye alıp çikolata sosumuz pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  9. Hafif ılık olan kekimizin bir tanesini pasta tabağımıza alıp üstüne çikolata sosumuzdan sürelim.
  10. Üzerine damla çikolatası atıp diğer kekimizi yerleştirelim benzer şekilde kalan sosumuzu oldukça çok kekin üstüne sürelim ve damla çikolata ile süsleyelim.
  11. Pastamızı bu şekilde 1 2 saat dinlendirdikten sonra pastamızı servise sunabilirsiniz. (pastayı ben 2 katlı yaptım sizler istersseniz aynı malzemeler ile 3 4 kat yapabilirsin. Yani kek hamurunu tavada 3 4 kerede pişirip daha ince pandispanyalar pişirebilirsiniz. ) sıhhat olsun?.