Tarifin Hikayesi
Tavada Enfes Kakaolu Pasta (Çikolata Şelalesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tane yumurta
- 1 akarsu bardağı akışkan yağ
- 1 dere bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2,5 akarsu bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı akıcı yağ
- Çikolata rendesi ya da damla çikolata
Tavada Enfes Kakaolu Pasta (Çikolata Şelalesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker vanilya ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpıyoruz. bu arada vanilya ile çırpma sebebimiz yumurta kokusunu en aza indirmek.
- Süt ve istikrarsız yağı ek edip karıştırıyoruz.
- Un kakao ve kabartma tozunu karıştırıp harcımıza katıyoruz.
- Kek harcımızı dürüstçe karıştırıp yağladığımız yapışmaz bir tavaya yarısını döküyoruz.
- Orta ateşte tavamızın kapığı kapalı şekilde 15 dk kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
- Bir kürdan yardımıyla kekin piştiğini denetim edelim.
- Benzer şekilde kekimizin kalan yarısınıda bu şekilde pişirelim.
- Kek pişerken sos için bütün malzemeyi tencereye alıp çikolata sosumuz pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Hafif ılık olan kekimizin bir tanesini pasta tabağımıza alıp üstüne çikolata sosumuzdan sürelim.
- Üzerine damla çikolatası atıp diğer kekimizi yerleştirelim benzer şekilde kalan sosumuzu oldukça çok kekin üstüne sürelim ve damla çikolata ile süsleyelim.
- Pastamızı bu şekilde 1 2 saat dinlendirdikten sonra pastamızı servise sunabilirsiniz. (pastayı ben 2 katlı yaptım sizler istersseniz aynı malzemeler ile 3 4 kat yapabilirsin. Yani kek hamurunu tavada 3 4 kerede pişirip daha ince pandispanyalar pişirebilirsiniz. ) sıhhat olsun?.