İçeriğe atla
Teremyağlı Kremalı Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 2 yemek kaşığı terem yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı dek un
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı teremyağ
- 2,5 litre süt
- 1 paket toz kremşanti
Teremyağlı Kremalı Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek malzemelerimizden hoş bir kek hamuru hazırlıyoruz.Önceden ısıttığımız 175° fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz bu keki ölçüsü baton kek kalıbı içindir.
- daha sonra pastacı kremamızı hazırlamaya başlıyoruz tere yağ ve unu kavuruyoruz.
- Üstüne süt ve şekeri ekliyoruz kaynadıktan sonradan altını kapatıyoruz.
- Ilıyınca içine bir paket toz kremşanti döküp bilendir yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
- İkiye böldünüz kekin arasına kremadan ve dilimlediğimiz muzlarından koyuyoruz.
- Kekin üstteki kalıbını koyup kremamızı sürüp bol fıstıklı süslüyoruz. Deneyeceklere çoktan sağlık durumu olsun.