Teremyağlı Fındıklı Kutlama Pastası

Teremyağlı Kremalı Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı terem yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı dek un
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı teremyağ
  • 2,5 litre süt
  • 1 paket toz kremşanti
  • 2 tane muz
  • Bol fıstık tozu

Teremyağlı Kremalı Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek malzemelerimizden hoş bir kek hamuru hazırlıyoruz.Önceden ısıttığımız 175° fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz bu keki ölçüsü baton kek kalıbı içindir.
  2. daha sonra pastacı kremamızı hazırlamaya başlıyoruz tere yağ ve unu kavuruyoruz.
  3. Üstüne süt ve şekeri ekliyoruz kaynadıktan sonradan altını kapatıyoruz.
  4. Ilıyınca içine bir paket toz kremşanti döküp bilendir yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  5. İkiye böldünüz kekin arasına kremadan ve dilimlediğimiz muzlarından koyuyoruz.
  6. Kekin üstteki kalıbını koyup kremamızı sürüp bol fıstıklı süslüyoruz. Deneyeceklere çoktan sağlık durumu olsun.