Tiramisu

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazırlanmış pandispanya (hazır pandispanya yarine 1 paket kedi dili bisküvi de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 paket labne (200 gr)
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2.5 yemek yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1  adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek yemek kaşığı kakao (eksik gelirse kakao miktarı arttırılabilir)

Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa almadan önce tencerenin içinde un, şeker, yumurta ve sütü efendice karıştıralım.
  2. Ocağa aldığımızda da kaynayana değin sürekli karıştırmaya devam ederek pişirelim.
  3. Kıvam alıp kaynamaya başladıktan sonra altını kapatalım.
  4. Pandispanyamızın üzerine muhallebimizi eklemeden önce 15 dk kadar birincil sıcağının çıkması gerekiyor.
  5. Pandispanyamızın birincil katını sıcak su ile karışım haline getirdiğimiz nescafemizden kaşık yardımıyla dökerek ıslatalım.
  6. Daha yoğun kahve tadı olmasını isterseniz espresso kullanabilir veya nescafe oranını arttırabilirsiniz. Manâlı olan fazla ıslanmaması zorunlu. Yalnızca renk değişimlerini görün ıslandığından belirli olun yeter.
  7. Islattığımız pandispanyamızın üstüne muhallebimizden dökerek uygunca şekil verelim.
  8. İkinci kata da benzer işlemi uygulayalım ve soğuması için dolaba koyalım.
  9. Kakaoyu muhallebimiz soğuduğunda dökmek fazla kayda değer, yoksa üzerinde sıcaktan eriyecek ve kötü görünecektir.
  10. Dolapta soğuyan tatlımızı alıp üzerine kakaoyu süzgeç yardımıyla dağıtalım.
  11. Servis için hazırlanmış ülkü gelmiş oluyor. Hem fazla hafif bir tatlı hem de yapımı basit. Çoktan sıhhat olsun :).