İçeriğe atla
Tiramisu (Bütün Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 nehir bardağı toz şeker
- 1 akarsu bardağı süt
- 1 dere bardağı akışkan yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek yemek kaşığı kakao
- 2 akarsu bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su veya süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve veya nescafe
- 1 dere bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek yemek kaşığı labne
Tiramisu (Tam Tutan Betimleme) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana değin çırpalım.
- Öteki malzemeleri sırasıyla ekleyelim.
- Süt, sıvı yağı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Ardından elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 180 derecede 30 dakika dek pişirelim. Piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için labne hariç tüm malzemeleri yerinde bir tencereye alarak karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp koyulaşana değin pişirelim. Bu aşamada kesintisiz karıştıralım.
- Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım. .
- Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
- Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
- Muhallebimiz ayrıntılarıyla soğuduktan daha sonra kakao eleyerek süsleyelim.
- Tiramisu tart tarifimizi 1 gece buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edelim. Sağlık olsun.