Turunç Reçelli Kek

Turunç Reçelli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker (ufak su bardaklarında)
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı küçük doğranmış turunç reçeli
  • 1 paket kabartma tozu (25gr)

Turunç Reçelli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, turunç reçeli ve şekeri 5 dk çırpıyoruz.
  2. Sonra sırasıyla akışkan yağ ve sütü ekliyoruz.
  3. Biraz daha çırptıktan sonra kabartma tozları ve vanilya ile karıştırdığımız unu ekliyoruz.
  4. Azıcık daha çırptığımız kek karışımımızın yarısını diğer bir vahşi alıyoruz.
  5. Yarısı sade kalacak, yarısına 25 gramlık bir paket kakao ekleyeceğiz.
  6. Kakao eklediğimiz karışımı da adamakıllı çırptıktan sonra ,yağladığımız kek kalıbına bir sıra sade ,bir sıra kakaolu karışımdan ekliyoruz.
  7. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.