Üzümün yararları saymakla bitmiyor – Sıhhat Haberleri

Kalp sorunlarını engeller!
Üzümlerde bulunan antioksidanlar, kan damarlarını tıkayan ve çeşitli koroner hastalıklara ana katkı icra eden LDL (fena) kolesterolün oksidasyonunu önler. Üzümler ek olarak üzümlere kuvvetli antioksidanlar ile beraber rengini veren bazı flavonoidlere haizdir. Üzümlerdeki iki ana antioksidan türü resveratrol ve kuersetindir ve bu iki bileşik, vücudu tehdit eden ve LDL kolesterolün atardamarlara zararı olan etkilerini uyaran özgür radikallerin etkilerini yok eder. Ek olarak, bu iki antioksidan flavonoid, trombosit topaklanmasını azaltmak ve toksinleri kandan süzmek için bir temizlik ekibi olarak vazife yapar.
Kabızlığa iyi gelir! Üzüm, kabızlığın giderilmesinde ve yok edilmesinde oldukça etkilidir. Müshil yiyecek olarak sınıflandırılırlar bu sebeple organik asit, şeker ve selüloz ihtiva ederler.
Yorgunluğu deva olur!
Karbonhidratları enerjiye çevirmek için ihtiyaç duyulan bir B vitamini olan riboflavinde üzümde yüksek oranda bulunur. Üzüm hem sıhhatli bir karbonhidrat deposu hem de riboflavin açısından yüksektir. 1 bardak üzüm yiyecek karbonhidrat ve besleyici enerji artışı sağlar.
Astımsal vakaları azaltır!
İyi malum terapötik değerleri sebebiyle, üzüm astım tedavisi için kullanılabilir. Buna ek olarak, üzümlerin nemlendirici gücü de yüksektir, bu da ciğerlerde bulunan nemi arttırır ve astımsal vakaları azaltır.
Kemikleri kuvvetlendirir!
Üzüm, hepsi kemiklerin oluşumunda ve kuvvetinde mühim olan bakır, demir ve manganez benzer biçimde mükemmel bir mikro gıda deposudur. Tertipli olarak rejiminize üzüm eklemek, osteoporoz benzer biçimde yaşa bağlı koşulların başlamasını önleyebilir. Manganez vücutta protein metabolizmasına, kollajen oluşumuna ve sinir sisteminin çalışmasına destek olan son aşama mühim bir elementtir.
Kilo azalmasına yarar sağlar!
Kilo vermek için, üzüm benzer biçimde, enerji yoğunluğu düşük yada kalorisi düşük yiyecekler yemelisiniz. Bu daha azca kalori ile tok hissetmenize destek verir. Araştırmalar flavonoidlerle dolu üzümleri yemenin sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabileceğini gösteriyor.
Migrene iyi gelir!
Üzüm suyu, migreni tedavi etmek için mühim bir ilaçtır. Sabahları, ilave su karıştırılmadan içilmelidir. İronik olarak, kırmızı şarap içmek çoğu zaman migren sebebi olarak kabul edilir, sadece üzüm suyu ve üzüm çekirdeği ekstresi soruna bir çözüm olarak kabul edilir. Kimyasal dengesizlikler, uykusuzluk, havadaki değişimler yada rejim yetersizlikleri benzer biçimde birçok migren sebebi vardır. Genel olarak alkol migrenlere niçin olur, sadece üzümlerde aynı hastalığa niçin olabilecek ve iyileştirebilecek oldukça fazla antioksidan vardır.
Alzheimer hastalığını engellemeye destek verir!
Üzümlerde bulunan yararlı bir polifenol olan resveratrol, Alzheimer hastalığı olan hastalarda amiloidal-beta peptit seviyelerini azaltır. Araştırmalar, üzümlerin beyin sağlığını iyileştirebileceğini ve dejeneratif sinir hastalıklarının başlangıcını geciktirebileceğini göstermektedir. Bir araştırma, üzüm suyunun hafifçe bilişsel bozulma gösteren yaşlı insanların beyin fonksiyonlarını bile iyileştirebileceğini öne sürüyor. Üzüm bileşenleri ile sinir sistemleri arasındaki tam etkileşimi belirlemek için emek harcamalar devam etmektedir.
Dişlere iyi gelir!
Kırmızı üzüm çekirdeği ekstresi, potansiyel diş çürüklerini önlemeye destek olabilir.

Son Dakika Haberler