Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası)

Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağ
  • 60 gram tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 konserve vişne veya kiraz (250g)
  • 1 vişnenin suyu (300ml)
  • 100 gram şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı mısır nişastası (50gr)
  • 70 gram un
  • 70 gram tozşeker
  • 70 gram tereyağ
  • 70 gram fındık kırıkları
  • 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
  • 2 poşet krem şanti
  • 300ml soğuk süt
  • Biraz çikolata parçacıkları

Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bütün malzemeleri yoğurun, açın ve yağlanmış kelepçeli (28 cm) kalıba yerleştirin.
  2. 3-4 santimetre yüksekliğinde bir kenar oluşturun.
  3. Vişnelerin suyunu süzün ve üzerine yayın. (suyunu saklayın).
  4. Jölesi için vişnelerin suyunu ,şeker ve nişasta ile kaynatın, jöle gibi koyulaşınca derhal vişnelerin üstüne yayınlama.
  5. Kıtır için olan malzemeleri kabaca yoğurun ve vişneli harcın üzerine yayınlama.
  6. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
  7. Pastayı ayrıntılarıyla soğumaya bırakın (4-5 saat), en iyisi geceden ertesi günü yerine getirmek ?.
  8. Soğuduktan daha sonra soğuk sütü krem ​​şanti ile çırpın ve servis yapmadan önce kekin üstüne yayınlama, çikolata parçalarıyla süsleyin.