Yapımı Basit 24 Karakter Çilekli Pasta

Yapımı Kolay 24 Karakter Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 500 gram donmuş çilek
  • 1 su bardağından birazcık eksik şeker
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 yemek yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yapımı Basit 24 Kişilik Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika baştan başa çırpalım.
  2. Un, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
  3. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fansız fırında 10 15 dakika kadar pişirelim.
  5. Siz kendi fırınınıza göre kontrollü pişirin.
  6. Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alalım.
  7. Orta ateşte aralıksız karıştırarak kaynayana değin pişirelim.
  8. Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpalım.
  9. Krema soğuyana değin bekleyelim.
  10. Fırından meydana çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla delikler açalım.
  11. Üzerine 1 su bardağı süt dökelim.
  12. Soğuyan kremayı kekin üstüne yayalım.
  13. Ayrı bir tencerede çilekleri ve şekeri orta ateşte çilekler suyunu salana dek pişirelim.
  14. Nişastayı limon suyu ve su ile karıştıralım.
  15. Çilekler suyunu salınca nişastalı karışımı ekleyelim.
  16. Kaynayana değin karıştıralım.
  17. Çilek sosu soğutup kullanalım.
  18. Sıcak kullanırsak muhallebi yarılabilir.
  19. Sos soğuyunca tatlının üzerine yayalım.
  20. Buzdolabında 2 – 3 saat -tercihen bir gece- dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.