Yaş Pasta

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 200 ml ılık süt
  • 200 gram yumuşak margarin
  • 220 gram toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 140 gr un
  • 100 gr nişasta
  • 100 gram kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu (3 tatlı kaşığı )
  • 3 paket mascarpone
  • 2 paket değişken krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 paket sahnesteif (krema sertleştirici)
  • 3 yemek kaşığı quark
  • 200 gram eritilmiş bitter çikolata

Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için kuru malzemeleri elekten geçirip bir kenara alalım.
  2. Yumurtanın akını şekerin yarısıyla kar gibi olana değin çırpıyoruz.
  3. daha sonra margarinle geri kalan toz şekeri çırpıyoruz ve teker teker yumurtanın sarısını ekliyoruz.
  4. Kuru olan malzemelerde içerisine derece derece ekleyelim.
  5. Azıcık süt azıcık kuru malzemeler bitene kadar bunu yapalım.
  6. Ve en son kar gibi çırptığınız yumurtanın akınızda spatula ile içerisine karıştıralım.
  7. Kelepçeli kalıba döküp 180 derece pişirelim.
  8. Kreması için;ilk mascarpone 2 paket sahnesteif quark ve pudra şekerini çırpalım.
  9. Diğer bir kapta istikrarsız kremayı ve sahnesteif(3paket) çırpalım.
  10. Sertleştirildiği vakit mascarpone karışımına spatula ile ekleyelim.
  11. Erittiğimiz çikolatayıda içerisine ekleyelim. Kremamız hazırlanmış.
  12. Dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
  13. Keki 3 eşdeğer parçaya bölüp her araya krema ve dilediğiniz meyveleri ekleyin.
  14. Son aşamada dilediğini gibi süsleyin (macarons,meyve, çikolata).