Yumuşacık Elmalı Rulo Kek

Tarifin Hikayesi

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım akarsu bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe ast ceviz
  • Pudra şekeri

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce elmaları soğutup rendeliyoruz ve yapışmaz bir tavaya alıyoruz içine şekeri döküp. Suyu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. En son üstüne tarçını atıp iki dakika kadar çeviriyoruz daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana değin çırpıyoruz.
  4. 10 dakika çırptım. Gerisinde sütü ve ılık suyu ekliyoruz. Arkasından vanilyayı, kabartma tozu nu ve unu ekliyoruz yavaş yavaş ama. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. 200 derece haline getirin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce elma harcını tepsinin her yerini kalkıyoruz.
  6. En son kek harcını da uygunca dökün her yerine eşdeğer bir şekilde.
  7. Evvelden ısıtılmış fırına verin. Kekin üstü kızarınca ya dek pişirin.
  8. Pişen kekin üstüne yeni bir yağlı kağıt serin ve keki ters çevirin. Elmalar iç kısmına gelecek şekilde rulo şekilde sarin ve soğuyana dek kumaş ile örtün. Daha Sonra dilimleyip üstüne pudra şekeri serpin. Sağlık Durumu olsun.